Η ΘΕΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ
Η αποκλυψη της Θεωρας των Πντων
Michio Kaku

Η θεκ εξσωση: το ραμα που κβει την ανσα. Η υπρκομψη μαθηματικ κφραση της Θεωρας των Πντων 
εναι μια εξσωση που αν τη γρψεις θα εναι μλις τρα εκατοστ, αλλ αν την ερμηνεσεις θα εναι σαν να διαβζεις 
«τo πνεμα του Θεο». Στα χρια των φυσικν η θεκ εξσωση εναι η δια η Αποκλυψη· εναι το ισχυρτερο πλο 
της ανθρωπτητας.
«Συνβαλα στην ανδειξη της θεωρας χορδν ως κορυφαας υποψφιας για τη Θεωρα των Πντων. Παρ τον “εξωφρενικ” χαρακτρα της και τις διαρκες επικρσεις, φανεται να συνδυζει με επιτυχα λες τις μεγλες θεωρες της φυσικς. Η θεωρα Μ στις ντεκα διαστσεις –αυτ η πιο πρσφατη εκδοχ της κβαντικς βαρτητας– σως εναι η μοναδικ λση ενοποησης της βαρτητας με την κβαντικ θεωρα».
Michio Kaku
Αν κποιος μπορε να απομυθοποισει τα μαθηματικ και τη φυσικ της θεωρας χορδν, αν κποιος μπορε να φρει κοντ στον απλ αναγνστη τις ιλιγγιδεις ννοιες των πολυδιστατων βασιλεων, αυτς εναι ο μοναδικς pop-science Star, Μτσιο Κκου. Απολαστε μια αριστοτεχνικ αφγηση και προετοιμαστετε για την επμενη επιστημονικ επανσταση.
The Wall Street Journal
Η ρηξικλευθη θεωρα του μοιζει με το μαρτριο του Ταντλου, ωστσο ο Μτσιο Κκου την εξηγε με τσο σαφ και απλ λγια στε λοι την καταλαβανουμε. Παρλληλα αποκαλπτει τις κοσμογονικς ανακαλψεις, τα αδιξοδα και τα αναπντητα ερωτματα στην αναζτηση μιας μεγλης ενοποιημνης Θεωρας των Πντων. Kirkus Reviews
«Η Θεκ εξσωση εναι η συναρπαστικ ιστορα της πιο δσκολης επιστημονικς αναζτησης. Η γραφ του Κκου εναι διαυγς, συνοπτικ, εξαιρετικ γλαφυρ· εναι υποδειγματικ. Το βιβλο του εναι το καλτερο ργο εκλακευμνης επιστμης που γρφτηκε το 2021».
Περιοδικ Smithsonian
«Ο καθηγητς Κκου ρχνει φως σε μια θεωρα που θα μποροσε να αποκαλψει τα πιο βαθι μυστρια της κβαντικς μηχανικς και του χωροχρνου. γραψε να καθηλωτικ βιβλο εκλακευμνης επιστμης, μοιο του οποου δσκολα βρσκουμε στη σχετικ βιβλιογραφα. Υπερασπζεται τη θεωρα χορδν χι μνο επειδ λκει σαν μαγντης τη φαντασα των κορυφαων επιστημνων του πλαντη μας, αλλ και επειδ, κατ την εκτμησ του, δεν στερεται επιστημονικς εγκυρτητας. Ωστσο, παραδχεται πως, παρ την ομορφι και την πολυπλοκτητ της, η θεωρα του εξακολουθε να μην υποστηρζεται απ ελεγμνα πειραματικ στοιχεα. Η τεχνογνωσα του Κκου στο να κνει κατανοητς τις παρξενες ννοιες που θολνουν το μυαλ, καθιστ το ργο του να διανοητικ επτευγμα».
Publishers Weekly
MICHIO KAKU

Ο Μτσιο Κκου γεννθηκε το 1947 στις Η.Π.Α. και χει ιαπωνικ καταγωγ. Εναι νας απ τους πιο δισημους και σημαντικος θεωρητικος φυσικος της εποχς μας. Σποδασε στο Πανεπιστμιο Χρβαρντ και αργτερα στο Εργαστριο Μπρκλε, στο Πανεπιστμιο της Καλιφρνιας, που πρε το διδακτορικ του. Το 1973 γινε λκτορας στο Πανεπιστμιο Πρνστον και αργτερα καθηγητς φυσικς στο Πανεπιστμιο της Νας Υρκης (City University of New York), που διδσκει μχρι σμερα στην δρα Henry Semat Θεωρητικς Φυσικς. Ο καθηγητς Κκου εναι μελλοντολγος, συνεμπνευστς κοσμολογικν μοντλων της θεωρας χορδν, εν στο πεδο της ρευνας συμμετχει στις προσπθειες των φυσικν για την ενοποηση των τεσσρων θεμελιωδν δυνμεων της φσης στη μορφ μιας ενοποιημνης θεωρας. Μαζ με τους Σβαρτζ και Βτεν, ο Κκου θεωρεται νας απ τους συνθεμελιωτς της θεωρας χορδν, της πιο πρσφατης ανπτυξης των ενοποιημνων θεωριν, που φανεται να επιλει τις δυσκολες στις οποες απτυχαν οι προηγομενες θεωρες. Επσης, εναι ταλαντοχος ομιλητς, ξοχος εκλακευτς, και συγγραφας ευπλητων βιβλων εκλακευμνης επιστμης, που φρνουν κοντ στο κοιν τις επαναστατικς ιδες της σγχρονης φυσικς.
Στα επιτυχημνα ργα του συμπεριλαμβνονται: Παρλληλοι Κσμοι (Εκδοτικς οκος ΤΡΑΥΛΟΣ), Το μλλον της ανθρωπτητας (Εκδοτικς οκος ΤΡΑΥΛΟΣ), Beyond Einstein, The Future of the Mind, Hyperspace, Physics of the Future, και λλα.
Ως εξειδικευμνος επιστημονικς ανταποκριτς του τηλεοπτικο προγρμματος CBS This Morning, παρουσιζει τα εθνικ ραδιοφωνικ προγρμματα Science Fantastic και Exploration. χει παρουσισει αναρθμητα επιστημονικ αφιερματα για την τηλεραση του BBC, το Discovery Channel και το Science Channel.
Ο Κκου ξεχωρζει ως ριζοσπστης επιστμονας, εξαιρετικ ευαισθητοποιημνος στα κοινωνικ θματα. Σε ρθρα και ομιλες του ασκε οξεα κριτικ στους πυρηνικος εξοπλισμος, εν χει δηλσει τις ντονες ανησυχες του για το φαινμενο του θερμοκηπου. Ταυτοχρνως, εκφρζει συμπθεια προς τους ιδρυτς του μαρξισμο καθς και σε πλευρς της μαρξιστικς διαλεκτικς. Εναι μλος της διεθυνσης του Παγκσμιου Δικτου Ενντια στα πλα και την Πυρηνικ Ισχ στο Διστημα.

: 1421 . 
: 336
euro: 19.61
ISBN: 978-618-5061-28-9