TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
Αυτοβιογραφα
Stephen Hawking

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ του πιο δισημου, εν ζω, επιστμονα του κσμου.

Η ασθηση να χεις να εντελς λειτουργικ μυαλ μσα σε να σμα που 
σε περιορζει, και σε κρατ καθηλωμνο, εναι τρομακτικ.

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ του Στβεν Χκινγκ χει ανεκτμητη αξα. Πρκειται για να μοναδικ ργο, γεμτο γνωστες ιστορες και αδημοσευτες φωτογραφες, εμπλουτισμνο με δσεις αυθεντικς επιστμης και φλεγματικο χιομορ. Εναι σαν να διαβζεις την αποχαιρετιστρια επιστολ ενς επιστμονα που εμφανζεται στην ανθρωπτητα μα φορ στα εκατ χρνια – ενς ανθρπου που αρνθηκε τη μορα του, αψφησε τον θνατο, αποδχθηκε τη φση του και απδειξε πως, ακμη και παρλυτος, μπορες να σκφτεσαι, να ερωτεεσαι, να δημιουργες, να κνεις πργματα.
«ταν μια λαμπρ περοδος. μουν ζωντανς και κανα ρευνα στη θεωρητικ φυσικ. θελα να γνωρζω γιατ υπρχει το σμπαν – γιατ υπρχει κτι μεγαλτερο απ το τποτε. Εμαι ευτυχς αν κατφερα να προσθσω κτι στην κατανηση του Κσμου μας». Stephen Hawking

νας ηλεκτρονικς υπολογιστς τοποθετημνος κτω απ την αναπηρικ πολυθρνα του Χκινγκ, μετατρπει σε λξεις κθε σσπαση στο μγουλο του καθηγητ. Ως αποτλεσμα, ο συγγραφας κατρθωσε, με βασανιστικ αργ ρυθμ, να συνθσει να μεστ κεμενο 21.000 λξεων στο οποο αναλει το πρωτοποριακ ργο του στην κβαντικ κοσμολογα, στις μαρες τρπες του διαστματος και στη θεωρα των πντων.
Παρλληλα, αποκαλπτει την προσωπικ ζω του, απ την παιδικ ηλικα του στο μεταπολεμικ Λονδνο, τη διγνωσ του με τη νσο των κινητικν νευρνων σε ηλικα 21 ετν και τα αλλεπλληλα, ευτυχς καρπα ραντεβο του με τον θνατο, μχρι τους δο γμους του, τις αμφιλεγμενες περιστσεις που οδγησαν στη διλυσ τους, τις ανυπρβλητες δυσκολες της σωματικς παρλυσης, την ατσλινη θληση για ζω και την ανδειξ του σε διασημτητα.

Στην Ελλδα κυκλοφορον τα εξς βιβλα του Στβεν Χκινγκ:
«Το Χρονικ του Χρνου: απ τη Μεγλη κρηξη ς τις μαρες τρπες», «Μαρες τρπες, σμπαντα βρφη και λλα δοκμια», «Το σμπαν σε να καρυδτσουφλο», «Το μεγλο σχδιο» (απ τις εκδσεις Κτοπτρο), και «Στους μους γιγντων» (απ τον εκδοτικ οκο Τραυλς).


STEPHEN HAWKING
Ο αστροφυσικς Στβεν Χκινγκ χει χαρακτηριστε ως νας απ τους διαπρεπστερους θεωρητικος φυσικος απ την εποχ του λμπερτ Ανστιν. Το ργο του σχετικ με την προλευση και τη δομ του σμπαντος, απ τη Μεγλη κρηξη ως τις μαρες τρπες, φερε επανσταση στην επιστημονικ κοιντητα, εν τα ευπλητα βιβλα του προσλκυσαν αναγνστες που δεν διθεταν επιστημονικ υπβαθρο.
Γεννθηκε στην Αγγλα στις 8 Ιανουαρου 1942, ακριβς 300 χρνια μετ τον θνατο του Γαλιλου, και απ το 1979 ως το 2009 κατεχε τη Λουκασιαν δρα Μαθηματικν στο Πανεπιστμιο του Κμπριτζ – την πιο δισημη πανεπιστημιακ δρα στον κσμο (την οποα επσης κατεχε ο σερ Ισακ Νετων).
Για την επιστημονικ και κοινωνικ δραστηριτητ του τιμθηκε με πολυριθμα βραβεα, επανους και διακρσεις. Προσφτως, ο πρεδρος των Η.Π.Α., Μπαρκ Ομπμα, απνειμε στον Στβεν Χκινγκ το Προεδρικ Μετλλιο της Ελευθερας, το υψηλτερο τιμητικ βραβεο –σε καιρ ειρνης– στις Ηνωμνες Πολιτεες της Αμερικς.

: 1926 . 
: 168 γχρωμες 
euro: 18.02
ISBN: 978-618-5061-01-2