Ο Μάικλ Μπρουκς (Michael Brooks) γεννήθηκε στην Αγγλία το 1970, σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με ένα διδακτορικό δίπλωμα στην Κβαντική Φυσική. Ωστόσο, επαγγελματικά, τον κέρδισε η συγγραφή βιβλίων και η δημοσιογραφία.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιστημονικής αρθρογραφίας στο περιοδικό New Scientist και ως παραγωγός εκπομπών εκλαϊκευμένης επιστήμης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς τοπικής και εθνικής εμβέλειας.
Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά όπως τον Guardian, τον Independent, τον Observer, τους Times Higher Education, τον Philadelphia Inquirer κ.ά.

Κάνει διαλέξεις, για τους φοιτητές της επιστημονικής δημοσιογραφίας, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Κάνσας, και στο Επιστημονικό Κέντρο της Σιγκαπούρης. Επίσης, μετέχει ενεργά στη διοργάνωση και στον συντονισμό των εκδηλώσεων σε πολλά Φεστιβάλ της Επιστήμης.

Προσκεκλημένος σε πολλές ομιλίες TEDx, πάντοτε εντυπωσιάζει το ακροατήριό του με την απαράμιλλη ζωντάνια του λόγου του, την καθηλωτική αφηγηματική ροή του, το χιούμορ και την ετοιμολογία του.

Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως στο Newsnight του BBC2 και στο Today Programme του Radio 4. Οι αφηγήσεις του για την ιστορία των επιστημών ακούγονται επίσης μέσα από τις εκπομπές των Channel 4, More4, Radio 2, Radio 3 και BBC Radio 5 Live.

Ασχολείται με την εκλαΐκευση της σύγχρονης φυσικής, τη μεταδίδει με ενθουσιασμό και, πραγματικά, τη «ζει στο πετσί του»: το 2010 ήταν ο πρώτος στην Αγγλία που αφέθηκε να χτυπηθεί από όπλο taser (για να διηγηθεί, με ακρίβεια, την εμπειρία του).

-10%

Brooks Michael

από τους φανταστικούς αριθμούς στα κβάντα 17,00  15,30  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.