Γεννημένος στο Creil της Γαλλίας, ο Μισέλ Σιόν διδάσκει σε διάφορα ιδρύματα της Γαλλίας και σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού III: Sorbonne Nouvelle όπου είναι θεωρητικός και δάσκαλος οπτικοακουστικών σχέσεων.
Αφού σπούδασε λογοτεχνία και μουσική άρχισε να εργάζεται για την υπηρεσία ORTF (Γαλλικός Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης) ως βοηθός του Pierre Schaeffer το 1970. Ήταν μέλος του Groupe de Recherches Musicales (GRM) μεταξύ 1971 και 1976.
Οι συνθέσεις του αναλύουν τις θεωρίες και τις μεθοδολογίες του Schaeffer.
Έχει επίσης γράψει πολλά βιβλία, καθώς και δοκίμια που επεξηγούν τις θεωρίες του για την αλληλεπίδραση μεταξύ ήχου και εικόνας στις κινηματογαρφικές ταινίες.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο με τίτλο L'audio-vision. Son et image au cinéma, που δημοσιεύθηκε αρχικά στη Γαλλία το 1990, έχει θεωρηθεί από όλους τους κριτικούς ως το οριστικό βιβλίο για τις σχέσεις μεταξύ ήχου και εικόνας, τα οποία περιγράφονται ως δύο διαφορετικές γλώσσες στη μορφή τέχνης πολυμέσων, συζητώντας το επιχείρημα τόσο από τεχνική-γλωσσική όσο και από αισθητική άποψη, όπου πριν συζητήθηκε κυρίως ως προς τις αφηγηματικές επιπτώσεις.

-10%

Chion Michel

Μια ανάπτυξη για κατανόηση - Mια μελέτη για στοχασμό 6,08  5,47  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.