Γεννημένος στο Ρότσντεϊλ (Λάνκασιρ) της Αγγλίας, ο Μπράιαν Κλεγκ φοίτησε στο Γυμνάσιο του Μάντσεστερ και στη συνέχεια σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (με εξειδίκευση στην πειραματική φυσική) στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Μετά την αποφοίτησή του, πέρασε ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ όπου απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα και στις μεθόδους λήψης αποφάσεων, έναν διεπιστημονικό κλάδο που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με σκοπό την εφαρμογή των μαθηματικών και των πιθανοτήτων στα επιχειρησιακά σχέδια του πολέμου. Έκτοτε, εφαρμόστηκε ευρέως στην επίλυση κάθε είδους επιχειρηματικών προβλημάτων.

Μόλις ολοκλήρωσε την εργασία του στο Λάνκαστερ, εντάχθηκε στο επιστημονικό προσωπικό της British Airways, όπου εκεί σχημάτισε ένα νέο τμήμα επιφορτισμένο με την ανάπτυξη λύσεων υψηλής τεχνολογίας για τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Η έμφαση που έδωσε στην καινοτομία οδήγησε στη συνεργασία με τον γκουρού της δημιουργικότητας Dr. Edward de Bono. Το 1994 παραιτήθηκε από την British Airways με σκοπό να ιδρύσει μια εταιρεία συμβούλων δημιουργικότητας, αντικείμενο της οποίας ήταν η παράδοση μαθημάτων για την ανάπτυξη ιδεών και την επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων. Στους πελάτες της εταιρείας του περιλαμβάνονται το BBC, το Met Office, η Sony, η GlaxoSmithKline, το Trea-sury, η Royal Bank of Scotland και πολλοί άλλοι.
Ο Μπράιαν ασχολείται επίσης με τη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, με θέματα που εκτείνονται από τη αστροφυσική και τα μαθηματικά μέχρι τις χρονομηχανές και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αρθρογραφεί τακτικά σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Nature, BBC Focus, BBC History, Good Housekeeping, The Times, The Observer, Playboy, The Wall Street Journal και Physics World. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, όπως γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, κινέζικα, ιαπωνικά, πολωνικά, τουρκικά, νορβηγικά, ινδονησιακά και ελληνικά.
Ο Μπράιαν Κλεγκ δίνει διαλέξεις στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και μετέχει ως ομιλητής σε εκδηλώσεις με επιστημονικά θέματα που διοργανώνονται από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Επίσης, παρευρίσκεται πάντοτε και μετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Επιστημών του Τσέλτενχαμ. Συνεισφέρει σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα και είναι τακτικός ομιλητής –με αξιοσημείωτη δημοφιλία– στα σχολεία. Ο Μπράιαν είναι Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών, Μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής και Μέλος του Βασιλικού Λογοτεχνικού Ταμείου στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

-10%

Clegg Brian

η θεωρία παιγνίων, τα μαθηματικά της ζωής και η διαχείριση του ρίσκου 20,68  18,61  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.