Ο Γάλλος συγγραφέας και Καθηγητής Στάνισλας Ντεχάεν είναι ένας από τους κορυφαίους και πλέον δραστήριους γνωσιακούς νευροεπιστήμονες της Ευρώπης. Γεννήθηκε το 1965, σπούδασε μαθηματικά στο École Normale Supérieure, Paris και, στη συνέχεια, σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και επιστήμη των υπολογιστών στο University of Paris VI. Κατόπιν, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στις γνωσιακές επιστήμες στο École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Paris, και τα τελευταία 22 χρόνια ασχολείται με την έρευνα στο πεδίο των γνωσιακών επιστημών.

Διευθύνει τη μονάδα Γνωσιακής Νευροαπεικόνισης INSERM-CEA στο Παρίσι, και είναι καθηγητής στο Collège de France, στη νέα έδρα Πειραματικής Γνωσιακής Ψυχολογίας, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

Στην έρευνά του χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας και ηλεκτροεγκεφαλογραφίας με χρήση ενδοκρανιακών ηλεκτροδίων και ψυχολογικών δοκιμών, προκειμένου να μελετήσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν ο πολιτισμός και η βιολογία στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Είναι παγκοσμίως γνωστός για το έργο του στις νευρωνικές βάσεις των μαθηματικών ικανοτήτων, για τις μελέτες του στη νευρωνική βάση της ανάγνωσης, της γλώσσας, της διγλωσσίας, καθώς και για την έρευνά του στις νευρωνικές αλληλεπιδράσεις της συνείδησης.

Έχει τιμηθεί με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται το σπουδαιότερο παγκοσμίως βραβείο έρευνας για τη νευροεπιστήμη «The Brain Prize» (από το Ίδρυμα Lundbeck), η χορηγία του Ιδρύματος James S. McDonnell για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του, το βραβείο του Ιδρύματος Louis D., το μετάλλιο Pius XI της Ποντιφικής Ακαδημίας Επιστημών (Βατικανό) και πολλά άλλα.

-10%

Dehaene Stanislas

Γιατί ο εγκέφαλός μας μαθαίνει καλύτερα από οποιαδήποτε μηχανή... προς το παρόν 22,95  20,65  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.