Ο Χάρης Ε. Καζλαρής γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης (1978). Σπούδασε Βιοχημεία και Κυτταρική Βιολογία-Φυσιολογία στη Lille της Γαλλίας, όπου και έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο (DEA) και το διδακτορικό του δίπλωμα (1989) στον τομέα της πειραματικής ογκολογίας-γενετικής. Υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο μοριακής γενετικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur (κατασκευή διαγονιδιακών ποντικών). Ειδικεύθηκε στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ΙΥΑ) σε Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία. Εργάζεται ως κλινικός εμβρυολόγος και ως επιστημονικός σύμβουλος (1991-σήμερα: Μονάδες ΙΥΑ του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Μονάδα ΙΥΑ του ΠΠΓΝ Πατρών στο Ρίον). Ίδρυσε το εργαστήριο της Μονάδας ΙΥΑ στο ΠΓΝ-Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου (1995) και είχε την ευθύνη της λειτουργίας του μέχρι το 2001. Δίδαξε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2001-2006). Είναι πιστοποιημένος ως "Senior Clinical Embryologist" από την ESHRE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας).

Μέλος ομάδας εργασίας του Υπουργείου Υγείας που συνέταξε τον νόμο 3305/05 «Εφαρμογή της ΙΥΑ» (2001-04). Μέλος της Εθνικής Αρχής ΙΥΑ (2005-2011). Μέλος 6 επιστημονικών εταιρειών. Διδακτικό έργο: εμβρυολογία του ανθρώπου (προπτυχιακό μάθημα) στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (αρχικώς ως διδάσκων βάσει ΠΔ407 και μετέπειτα ως λέκτορας Εμβρυολογίας-Αναπτυξιακής Βιολογίας)· γενετική, εξωσωματική γονιμοποίηση και βιοηθική σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας)· μεγάλο μέρος του μαθήματος γαλλικής ιατρικής ορολογίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (2007-2009). Δεκάδες διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Συγγραφικό-μεταφραστικό και ερευνητικό-επιστημονικό έργο: 10 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (και πολλές σε ελληνικά περιοδικά), 1 δοκίμιο για την ΙΥΑ (1996), συμμετοχή στη συγγραφή δίτομης ιατρικής εγκυκλοπαίδειας για την ΙΥΑ (2006), μετάφραση ή/και επιμέλεια 20 επιστημονικών, διδακτικών ή εκλαϊκευτικών βιβλίων (1991-σήμερα).

-10%

Καζλαρής Ε. Χάρης

Τεκνοποίηση με ιατρική υποβοήθηση - η τεχνική και οι προβληματισμοί από την εφαρμογή της στην Ελλάδα 14,20  12,78  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.