Ο δήμαρχος Φεντερίκο Μαγιόρ, γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου 1934 στη Βαρκελώνη, είναι Ισπανός πολιτικός, επιστήμονας, διπλωμάτης και ποιητής.
Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της UNESCO από το 1987 έως το 1999. Στη διάρκεια της θητείας του στνη UNESCO, ανέπτυξε το πρόγραμμα Πολιτισμός της Ειρήνης και πέτυχε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να κηρύξει το έτος 2000 ως το Διεθνές Έτος Πολιτισμού και Ειρήνης. Υποστήριξε την πρωτοβουλία που οδήγησε, στις 10 Νοεμβρίου 1998, στην ανακήρυξη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τα έτη 2001-2010 ως Διεθνή Δεκαετία για την Προαγωγή ενός Πολιτισμού Μη-Βίας και της Ειρήνης προς όφελος των παιδιών του κόσμου. Είναι μέλος της Ύπατης Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τη χορηγία του Διεθνούς Συντονισμού της δεκαετίας για τον πολιτισμό της ειρήνης και της μη βίας. Τον Μάρτιο του 2000, ίδρυσε το Ίδρυμα Πολιτισμός της Ειρήνης. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμός της Ειρήνης και Επίτιμος Πρόεδρος της Ακαδημίας Ειρήνης.
Υποστηρίζει επίσης τις προσπάθειες της ATD Quart-Monde να αναγνωρίσει τη βία της φτώχειας και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια.

-10%

Mayor Federico

Μια ανάπτυξη για κατανόηση - Mια μελέτη για στοχασμό 6,08  5,47  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.