Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ του Καναδά, ένα δεκατετράχρονο κορίτσι από τη Ρουμανία κατάκτησε το νου και την καρδιά όλου του κόσμου με την τόλμη και την τελειότητά της. Όλοι την αποκαλούσαν με το μικρό της όνομα: Νάντια.
Με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1976, η Κομανέτσι είχε κερδίσει επτά απόλυτα δεκάρια, τρία χρυσά μετάλλια, ένα χάλκινο, ένα αργυρό και αμέτρητους θαυμαστές. Μέσα στην ίδια εβδομάδα η φωτογραφία της κοσμούσε τα εξώφυλλα των περιοδικών Time, Newsweek και Sports Illustrated. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, ο κόσμος της επιφύλαξε μια υποδοχή αντάξια μιας εθνικής ηρωίδας.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 που έγιναν στη Μόσχα, η Κομανέτσι κέρδισε δύο ακόμα χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια, ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταλλίων που είχε στην κατοχή της στα εννέα (πέντε χρυσά, τρία αργυρά κι ένα χάλκινο). Το 1996 μπήκε στο International Gymnastics Hall of Fame.
Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, η Κομανέτσι παντρεύτηκε τον αμερικανό γυμναστή και Ολυμπιονίκη Μπαρτ Κόνερ. Ο γάμος τους τελέστηκε υπό την αιγίδα της κυβέρνησης της Ρουμανίας. Σήμερα, η Κομανέτσι μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε δημόσιες εμφανίσεις, εκπροσωπήσεις μεγάλων εταιριών, ομιλίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Αυτόν τον καιρό, η Νάντια με τον Μπαρτ είναι συνέταιροι μαζί με το μάνατζέρ τους Πολ Ζιρτ στην Ακαδημία Γυμναστικής Μπαρτ Κόνερ, στο περιοδικό International Gymnast, στην εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Perfect 10 Productions, καθώς και στην εταιρία κατασκευής εξοπλισμού γυμναστικής Grips, Etc.
Το 1999 το ABC News και το περιοδικό Ladies Home Journal τίμησε την Κομανέτσι ανακηρύσσοντάς την «μια από τις 100 σημαντικότερες γυναίκες του 20ού αιώνα». Η Κομανέτσι, η οποία μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά, συνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ασχολούμενη με τα διάφορα καθήκοντά της. Εργάζεται στον τομέα των φιλανθρωπικών οργανώσεων ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Διεθνών Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, αντιπρόεδρος της Εταιρίας για την Καταπολέμηση της Μυϊκής Δυστροφίας και μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος Laureus Sports for Good.
Ζει με τον Μπαρτ στο Νόρμαν της Οκλαχόμα.

-10%

Comaneci Nadia

Επιστολές σε μια νεαρή αθλήτρια 17,24  15,52  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.