Η Ρεμπέκα Νιούμπεργκερ Γκόλντσταϊν αποφοίτησε με άριστα –απολαμβάνοντας την υψηλότερη τιμητική διάκριση (μετά μεγίστου επαίνου)– από το Κολέγιο Μπάρναρντ του Πανεπιστημίου Κολούμπια, και έλαβε το διδακτορικό της στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Είναι καθηγήτρια της Φιλοσοφίας των Επιστημών και ταλαντούχος μυθιστοριογράφος. Ανάμεσα στα πολυβραβευμένα βιβλία της συγκαταλέγονται τα The Mind-Body Proble, Properties of Light, Mazel και 36 Arguments for the Existence of God: A Work of Fiction, καθώς και το εξαιρετικό βιβλίο της για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου επιστήμονα της μαθηματικής λογικής Κουρτ Γκέντελ (κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα με τίτλο Αιχμάλωτος των Μαθηματικών - Ο Κουρτ Γκέντελ και το Θεώρημα της Μη Πληρότητας, από τον εκδοτικό οίκο ΤΡΑΥΛΟΣ).

Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μακάρθουρ (λεγόμενο και «βραβείο της μεγαλοφυΐας»), ενώ το 2014 σε τιμητική τελετή στον Λευκό Οίκο, έλαβε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το μετάλλιο του Humanist of the Year ως επιβράβευση του έργου της κατά την προσέγγιση της φιλοσοφίας, της ιστορίας και των ανθρωπιστικών επιστημών στο ευρύ κοινό.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Ζει στo Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

-10%

Goldstein Newberger Rebecca

η Φιλοσοφία σήμερα, επιδραστική όσο ποτέ 24,00  21,60  με ΦΠΑ
-10%

Goldstein Newberger Rebecca

Ο Κουρτ Γκέντελ και το θεώρημα της μη πληρότητας 17,75  15,97  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.