Ο Άντριου Χότζες (Andrew Hodges) είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Επίσης, δραστηριοποιείται στην έρευνα της θεμελιώδους φυσικής σε συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ.

Στην εξαιρετική βιογραφία του Άλαν Τιούρινγκ, ο διαπρεπής φυσικομαθηματικός Άντριου Χότζες φιλοτέχνησε μια εκπληκτικά λεπτομερή και πιστή προσωπογραφία ενός πολυσχιδούς ανθρώπου, ενός κορυφαίου μαθηματικού του εικοστού αιώνα.

Πέρα από την εμφανή συναισθηματική ταύτιση που νιώθει ο Χότζες για το θέμα του, υπάρχει στο βιβλίο του ένα ακόμα επίπεδο βάθους και κατανόησης, ένα επίπεδο άκρως σημαντικό για μια βιογραφία επιστημονικής μορφής: η επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια.

Το πλέον πρόσφατο βιβλίο του «Από το 1 έως το 9, η κρυφή ζωή των αριθμών» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Τραυλός. Σ’ αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, ο Άντριου Χότζες καταπιάνεται χωριστά με καθέναν από τους αριθμούς από το 1 έως το 9 και στη συνέχεια τους συνθέτει δημιουργώντας ένα ενοποιητικό σχήμα εντυπωσιακού εύρους που κυμαίνεται από την αισθητική, τη φιλοσοφική, και βέβαια, τη μαθηματική σημασία των θεμελιωδών ακέραιων αριθμών μέχρι τον ρόλο τους στη θεωρία αριθμών, στην αριθμολογία, στην κβαντική κρυπτογραφία, και στη μαθηματική φυσική.

Ο Χότζες –ένας διαπρεπής επιστημονικός βιογράφος, κορυφαίος μαθηματικός συγγραφέας, και ταλαντούχος «παιδαγωγός» στη διδασκαλία των μαθηματικών– κυριολεκτικά «ζωντανεύει» τους φαινομενικά ψυχρούς αριθμούς· δείχνει ότι αποτελούν κομμάτι της ζωής μας, ότι βρίσκονται παντού.

Η αναλυτική γραφή σε συνδυασμό με τη διαφωτιστική εικονογράφηση κάνουν ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα των μαθηματικών προσιτά στον καθένα.

-10%

Hodges Andrew

η κρυφή ζωή των αριθμών 17,00  15,30  με ΦΠΑ
-10%
Δες το Video!
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.