Ο Μίτσιο Κάκου γεννήθηκε το 1947 στις Η.Π.Α. και έχει ιαπωνική καταγωγή. Είναι ένας από τους πιο διάσημους και σημαντικούς θεωρητικούς φυσικούς της εποχής μας.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και αργότερα στο Εργαστήριο Μπέρκλεϊ, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, όπου πήρε το διδακτορικό του. Το 1973 έγινε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και αργότερα καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (City University of New York), όπου διδάσκει μέχρι σήμερα στην Έδρα Henry Semat Θεωρητικής Φυσικής.

Ο καθηγητής Κάκου είναι μελλοντολόγος, συνεμπνευστής κοσμολογικών μοντέλων της θεωρίας χορδών, ενώ στο πεδίο της έρευνας συμμετέχει στις προσπάθειες των φυσικών για την ενοποίηση των τεσσάρων θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης στη μορφή μιας ενοποιημένης θεωρίας. Μαζί με τους Σβαρτζ και Βίτεν, ο Κάκου θεωρείται ένας από τους συνθεμελιωτές της θεωρίας χορδών, της πιο πρόσφατης ανάπτυξης των ενοποιημένων θεωριών, που φαίνεται να επιλύει τις δυσκολίες στις οποίες απέτυχαν οι προηγούμενες θεωρίες.

Επίσης, είναι ταλαντούχος ομιλητής, έξοχος εκλαϊκευτής, και συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, που φέρνουν κοντά στο κοινό τις επαναστατικές ιδέες της σύγχρονης φυσικής.

Στα επιτυχημένα έργα του συμπεριλαμβάνονται οι Παράλληλοι Κόσμοι (Εκδοτικός οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ), Το μέλλον της ανθρωπότητας (Εκδοτικός οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ), Η θεϊκή εξίσωση (Εκδοτικός οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ), Beyond Einstein, The Future of the Mind, Hyperspace, Physics of the Future, και άλλα.

Ως εξειδικευμένος επιστημονικός ανταποκριτής του τηλεοπτικού προγράμματος CBS This Morning, παρουσιάζει τα εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα Science Fantastic και Exploration. Έχει παρουσιάσει αναρίθμητα επιστημονικά αφιερώματα για την τηλεόραση του BBC, το Discovery Channel και το Science Channel.

Ο Κάκου ξεχωρίζει ως ριζοσπάστης επιστήμονας, εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα. Σε άρθρα και ομιλίες του ασκεί οξεία κριτική στους πυρηνικούς εξοπλισμούς, ενώ έχει δηλώσει τις έντονες ανησυχίες του για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, εκφράζει συμπάθεια προς τους θεμελιωτές του μαρξισμού καθώς και σε πλευρές της μαρξιστικής διαλεκτικής. Είναι μέλος της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Δικτύου Ενάντια στα Όπλα και την Πυρηνική Ισχύ στο Διάστημα.

-10%

Kaku Michio

η κβαντική επανάσταση αλλάζει τα πάντα στη ζωή μας 23,00  20,70  με ΦΠΑ
-10%

Kaku Michio

Η αποκάλυψη της Θεωρίας των Πάντων 19,61  17,65  με ΦΠΑ
-10%

Kaku Michio

γαιοπλασία του Άρη, διαστρικά ταξίδια, αθανασία, και το πεπρωμένο μας πέρα από τη Γη 23,99  21,59  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.