Ο Άρθουρ Άιρα Μίλερ είναι καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο University College του Λονδίνου.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως το Nova, το The Late Show και το In Our Time, και έχει διδάξει και γράψει ευρέως για την ιστορία και τη φιλοσοφία της σύγχρονης επιστήμης, τις γνωσιακές επιστήμες, την επιστημονική δημιουργικότητα και τη σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης.

Aνάμεσα στα βιβλία του περιλαμβάνονται τα Albert Einstein’s Special Theory of Relativity, Sixty-Two Years of Uncertainty και το Insights of Genius: Imagery and Creativity in Science and Art.

Στη χώρα μας έγινε γνωστός ως συγγραφέας του best seller «Αϊνστάιν - Πικάσο: ο χώρος, ο χρόνος και η ομορφιά». Το βιβλίο του «Οι μονομάχοι του Μεσοπολέμου: Τσάντρα εναντίον Έντινγκτον, στην αναζήτηση της μαύρης τρύπας» σημείωσε, επίσης, αξιόλογο αριθμό πωλήσεων.

Στο πλέον πρόσφατο βιβλίο του, με τίτλο «Γιουνγκ-Πάουλι, ο ψυχαναλυτής, ο φυσικός, και ο αριθμός 137», ο Μίλερ αφηγείται με σαγηνευτικό τρόπο πώς ένας σημαντικότατος ψυχαναλυτής και ένας ιδιοφυής εκκεντρικός φυσικός, ακολουθώντας το ίχνος του μαγικού αριθμού 137, οδηγήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη του ασυνείδητου, ανάμεσα στη φυσική και την ψυχολογία: στον πιο συναρπαστικό και συνάμα πιο σκοτεινό «παράδεισο» της εποχής μας.

Τα βιβλία του Arthur I. Miller κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο ΤΡΑΥΛΟΣ.

-10%

Miller I. Arthur

Τσάντρα εναντίον Έντινγκτον στην αναζήτηση της μαύρης τρύπας 24,85  22,36  με ΦΠΑ
-10%

Miller I. Arthur

Ο ψυχαναλυτής, ο φυσικός, και ο αριθμός 137 20,19  18,17  με ΦΠΑ
-10%

Miller I. Arthur

Ο Χώρος, ο Χρόνος και η Ομορφιά 20,29  18,26  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.