Ο Ντάρελ Έμπινγκ άρχισε να ενδιαφέρεται για τη Χηµεία σε νεαρή ηλικία, όταν δοκίµασε να παρουσιάσει διάφορα µαγικά τρικ σε φίλους του, όπως να µετατρέψει νερό σε κρασί και να εξαφανίσει ένα µαντήλι διαποτισµένο µε νιτρικά. Γρήγορα όµως τα ενδιαφέροντά του στράφηκαν στη Χηµεία που κρυβόταν στα µαγικά κόλπα και µάλιστα εγκατέστησε ένα εργαστήριο στο σπίτι του. Αργότερα, στο Γυµνάσιο, έδειξε ενδιαφέρον και στη Βοτανική, έχοντας συλλέξει µερικές εκατοντάδες δειγµάτων φυτών.
Όµως, η αγάπη του για τη Χηµεία κορυφώθηκε, όταν κατάφερε να αποµονώσει λευκούς κρυστάλλους καφεΐνης από εκχύλιση τσαγιού. Εκείνη την ηµέρα αποφάσισε να σπουδάσει Χηµεία. Στη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν ως βοηθός ενός Χηµικού που µελετούσε παράγωγα του αµύλου σε ένα κρατικό εργαστήριο, στην πόλη Peoria, του κεντρικού Illinois.
Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήµιο της Indiana, τα ενδιαφέροντά του επικεντρώθηκαν στη θεωρία, και, προκειµένου να κατανοήσει τη βάση της Χηµείας, συνέχισε τις σπουδές του επιδιώκωντας ένα διδακτορικό δίπλωµα (PhD) στη Φυσικοχηµεία, στο πεδίο της Κβαντικής Χηµείας.
Ο Καθηγητής Ebbing ξεκίνησε την ακαδηµαϊκή καριέρα του στο Κρατικό Πανεπιστήµιο Wayne (Wayne State University, Detroit Michigan), όπου δίδαξε Χηµεία σε φοιτητές προπτυχιακού και µεταπτυχιακού επιπέδου και για αρκετά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Τοµέα Φυσικοχηµείας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα µε τη διδασκαλία της Γενικής Χηµείας, καταλαµβάνοντας τη θέση του Συντονιστή Γενικής Χηµείας. Χρησιµοποιώντας τις γνώσεις του περί «χηµικής µαγείας», συνόδευε τις διαλέξεις του µε πειράµατα Χηµείας. Ο Ebbing έχει γράψει ένα βιβλίο για εισαγωγή στη Χηµεία, καθώς και το παρόν της Γενικής Χηµείας στο οποίο ο αναγνώστης µπορεί να θαυµάσει αρκετές εικόνες από τα πειράµατα των διαλέξεών του. Αν και έχει αποσυρθεί από την ενεργό διδασκαλία, διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον του για επιστηµονικά θέµατα αιχµής, καθώς και για τηνιστορία και φιλοσοφία των φυσικών επιστηµών.
Έχοντας µεγαλώσει σε µια περιοχή που περιβάλλεται από χωράφια και δάση,ο Καθηγητής Ebbing δείχνει µια ιδιαίτερη αγάπη για τη ζωή στην ύπαιθρο.
Χαίρεται να περπατάει στη φύση και να παρατηρεί τα πουλιά.
Στα ενδιαφέροντά του επίσης συγκαταλέγονται οι συναυλίες και το θέατρο, καθώς και τα ταξίδια στον κόσµο.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.