Η Κατερίνα Καλφοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.
Ο θαυμασμός της για την καθηγήτρια των μαθηματικών στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου, την ώθησε να σπουδάσει Μαθηματικά. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τελειώνοντας τις σπουδές της εργάστηκε σε φροντιστήρια για είκοσι περίπου χρόνια, ώσπου το 2007 μέσω του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, διορίστηκε και από τότε διδάσκει σε δημόσια σχολεία. Στο μεταξύ έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαίδευση, εστιάζοντας στην Κοινωνιογλωσσολογία, στην εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη (action research) και στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών.

Το 2006, ήρθε σε επαφή με τη νεοσύστατη τότε Ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ και ανέλαβε την υλοποίηση των δράσεων της στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτών επί σειρά ετών διοργάνωσε «Σεμινάρια για τη Μέση Εκπαίδευση» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Επίσης συντόνισε πολλές μαθητικές λέσχες ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας, σε σχολεία και σε άλλους φορείς, καθώς και λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων.
Έχει διοργανώσει το «Μαθηματικό Πανηγύρι» στη Θεσσαλονίκη, από το 2009 έως το 2012, όπου συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Προσφέρει εθελοντική εργασία σε ό,τι προάγει τη φιλαναγνωσία και τα Μαθηματικά, όπως τα Πολιτιστικά Προγράμματα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, από όπου έχει βραβευτεί για τη συνολική προσφορά της.

Παράλληλα υλοποιεί Περιβαλλοντικά Προγράμματα, με στόχο τη διασύνδεση των Μαθηματικών με τα προβλήματα του περιβάλλοντος και έχει βραβευτεί από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό «Καλύτερη Περιβαλλοντική Δράση 2014-2015» για το πρόγραμμα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από τη μαθηματική δραστηριότητα», που υλοποίησε με τους μαθητές της.

Είναι μέλος του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου «Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα».

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται η μελέτη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά τη μετάβασή τους από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και ειδικά για τα εμπόδια που προκύπτουν κατά την εκμάθηση της Άλγεβρας.

Από το 2008 διατηρεί την ιστοσελίδα «Μαθηματικά + Λογοτεχνία», όπου, εκτός από τα «επεισόδια» μέσα από τη σχολική τάξη δημοσιεύει προτάσεις και κριτικές για βιβλία που εκλαϊκεύουν τα Μαθηματικά και τις Επιστήμες.

-10%

Καλφοπούλου Κατερίνα

ιστορίες ανατροπής στην τάξη των μαθηματικών 14,00  12,60  με ΦΠΑ
-10%

Καλφοπούλου Κατερίνα

Ιστορίες (συν)εργασίας στην τάξη των Γυμνασιακών Μαθηματικών 14,00  12,60  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.