Ο Ίαν Στιούαρτ γεννήθηκε στο Φόλκστοουν το 1945. Αποφοίτησε, το 1966 από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και το 1969 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Ουόρικ. Διετέλεσε ερευνητής σε πανεπιστήμια της Δυτικής Γερμανίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.
Το πεδίο έρευνάς του είναι τα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα και η θεωρία διακλαδώσεων.
Eίναι καθηγητής των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ της Αγγλίας, και έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία. Aνάμεσά τους τα best seller: «Παίζει ο Θεός Ζάρια;» (μεταφράστηκε σε περισσότερες από 25 γλώσσες), «Eίναι ο Θεός Γεωμέτρης;», «Φλάτερλαντ – η περιπέτεια των πολλών διαστάσεων», «Επιστολές σε μια νεαρή μαθηματικό», «Οι μυστικοί αριθμοί – από το σχήμα της χιονονιφάδας στο σχήμα του Σύμπαντος», «Ο Γκαλουά και το κλειδί της συμμετρίας», «Τα μαθηματικά της ζωής», «Τα μαθηματικά μυστήρια του Καθηγητή Στιούαρτ». [Tα βιβλία του κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα απο τον εκδοτικό οίκο TPAYΛOΣ.]
Tο 1997 τιμήθηκε με το Mετάλλιο Mάικλ Φάραντεϊ της Bασιλικής Eταιρείας για την εξαιρετική ικανότητά του να μεταδίδει τις σύγχρονες επιστημονικές έννοιες στο ευρύ κοινό. Aρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά New Scientist, Scientific American, Nature, και έχει μαθηματικές εκπομπές στο BBC. Συγκαταλέγεται στους αξιολογότερους σκιτσογράφους-συγγραφείς έργων εκλαϊκευμένης επιστήμης. Κατοικεί στο Coventry με τη σύζυγό του, τους δύο γιους τους, και αρκετές γάτες. Mε τη σύζυγό του, έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Eλλάδα ως προσκεκλημένος φίλος του Εκδοτικού Οίκου.

-10%

Stewart Ian

η περιπέτεια των πολλών διαστάσεων 19,16  17,24  με ΦΠΑ
-10%

Golubitsky Martin

Stewart Ian

η τρομερή Συμμετρία 16,73  15,06  με ΦΠΑ
-10%

Stewart Ian

ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ύπαρξης 22,00  19,80  με ΦΠΑ
-10%

Stewart Ian

Από το σχήμα της χιονονιφάδας στο σχήμα του Σύμπαντος 36,21  32,59  με ΦΠΑ
-10%

Stewart Ian

Η επιστήμη του Χάους 17,24  15,51  με ΦΠΑ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία στις αγορές σας.